Az elmúlt pár hónapban Tolna megyén belül összesen harmincan vettek részt egy speciális képzésben. Kedden délután vehették át a kormányablakügyintézői bizonyítványukat a Vármegyeháza dísztermében azok, akik sikeres vizsgát tettek.

Folyamatos a fejlődés a kormányablakoknál

Dr. Horváth Kálmán, Tolna megye kormánymegbízottja köszöntő beszédében elmondta, hogy a kormányablakok a hajdani okmányirodák feladatait töltik be, de sokkal magasabb színvonalon. A fejlődés viszont itt is folyamatos. Amikor a modern kormányablakok kialakítása megkezdődött, még száz alatt volt az ott intézhető ügyek típusainak száma, ma pedig ez már meghaladja az ezerkétszázat is.

A képzés kedden zárult le

Ez azt is jelenti, hogy az ott dolgozók ismeretei mindig bővülnek. Ezt támasztotta alá a nemrég befejeződött A területi államigazgatási szervek humánerőforrásának fejlesztése elnevezésű projektben a kormányablak ügyintézői képzés, amelynek ez volt az ünnepélyes zárórendezvénye.

A színvonal megőrzése a cél

Ma Tolna megyében a kormányhivatalban és a járási hivatalokban tíz kormányablak van. Ez a hatodik szakmai képzés, amely a színvonal megőrzését szolgálja, és amelynek a Veszprém megyei kormányhivatal volt a gazdája.

 

Kép: pexels.com