Kezdőlap TOLNA Tolna - Közélet

Fogyasztói Tudatosságra Nevelő Iskola lett a paksi szakképző iskola

Fogyasztói Tudatosságra Nevelő Iskola lett a Tolna Megyei Szakképzési Centrum I. István Szakképző Iskolája. Az elismerést a diákok fogyasztóvédelmi ismereteinek bővítéséért tett erőfeszítéseiért ítélték oda a szakképző iskolának.

Fontos téma a környezetvédelem a mindennapjaikban

Az intézmény sokszor rendez szakmai napokat, ahol a helyi termelők termékeit mutatják be, vagy éppen a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára hívják fel a figyelmet.

„Nem csak részekben látják ezt a dolgot, hanem az egésznek látják az értelmét, hogyan függenek össze. Hogyha ezeket a részeket össze tudják rakni, akkor rá fognak jönni, hogy mit kell nekik tenni annak érdekében, hogy még sokáig tudjuk használni ezt a Földet.” – nyilatkozta Feilné Balogh Klára, az intézmény szaktanára.

A Tolna Megyei Szakképzési Centrum I. István Szakképző Iskolája az országban 95. iskolaként nyerték el ezt az elismerést. Az iskolának már régóta célja, hogy diákjait fogyasztói tudatosságra nevelje. Ez az oktatásukban is kulcsszerepet játszik. A diákok az ott megszerzett tudást és információkat családtagjaiknak, barátaiknak is átadhatják, valamint életük folyamán számos dologban kamatoztathatják azt.

 

Kép: pixabay.com, I. István Szakképző Iskola Facebook oldala