A Paksi Rendőrkapitányság munkatársai az úzdi gyerektábor lakóit látogatták meg.

Augusztus második hetében Úzdon szerveztek tábort a pálfai diákoknak. A gyerekeket a paksi rendőrök – Bíró Ilona Mária r. főrtörzsőrmester és Bagladi Zoltán r. zls. körzeti megbízott – látogatták meg.

Veszélyforrásokról beszélgettek

Az egyenruhások interaktív beszélgetés során a nyáron a gyerekekre leselkedő veszélyekre hívták fel a figyelmet.  Beszélgettek arról, hogy miért veszélyes, ha mobiltelefonjukat idegeneknek átadják. A rendőrök tanácsolták továbbá, hogy a lakáskulcs, a pénztárca soha ne maradjon szem előtt. Munkatársaink beszélgettek a diákokkal a 112-es segélyhívó szám használatának fontosságáról is.

A bukósisakok fontosságát is átbeszélték

A gyerekek közlekedésbiztonsági témájú feladványok megoldásában és KRESZ-tesztek kitöltésében is kipróbálhatták magukat. A programon szó esett továbbá a gyalogos és kerékpáros közlekedés veszélyeiről, illetve a kerékpár kötelező és ajánlott tartozékairól is. A diákok átbeszélték az előadókkal a közúti jelzőtáblák, különösen az elsőbbségadásra vonatkozó táblák jelentéseit. Ezen kívül tájékoztatást kaptak arról is, hogyan kell betartani a jobbkéz-szabályt és kitértek a bukósisak használatának fontosságára is.

A nap végén a táborozók felpróbálhatták az egyenruhások speciális felszereléseit is.

 

Képek: police.hu