A versenyengedéllyel nem rendelkező középiskolás, kézilabdás lányok és fiúk országos Diákolimpia döntőjét rendezték a hétvégén Békéscsabán, illetve Gyulán.

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) megbízásából a Békés Megyei Diáksport Egyesület által szervezett versenyen több, mint 1600 nevezőből 350 lány és fiú kézilabdázó vett részt, 11 lány és 14 fiúcsapattal. Tolna megyét a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola lány és fiú kézilabda csapata képviselte.

Háromnapos megmérettetés

A versenyt dr. Erdős Dániel, az MDSZ ügyvezető igazgatója nyitotta meg mindkét helyszínen. A döntő résztvevői között öt olyan iskola is szerepelt, akik megnyerve a megyei döntőt, mindkét nemben eljutottak a csúcsrendezvényre:

  • Miskolci Herman Ottó Gimnázium,
  • Debreceni SZC Vegyipari Technikum,
  • Váci SZC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium,
  • Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola,
  • Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium.

Mindkét nemben kiélezett küzdelmeket hoztak a döntők, hiszen kizárólag a hosszabbításban dőlt el az aranyérmek sorsa.

Bonyhádi aranyérem és különdíj

A fantasztikus hangulatú versenyen a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola lány kézilabda csapata aranyérmes helyezést ért el és közülük a szekszárdi Réz Réka lett a Diákolimpia legtechnikásabb játékosa.

Eredmények lányoknál:

1. Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

2. Debreceni SZC Vegyipari Technikum

3. Miskolci Herman Ottó Gimnázium

Bajnokcsapat testnevelője: György Ferenc – Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Legtechnikásabb játékos: Réz Réka – Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Legjobb kapus: Kiss Rózsa – Debreceni SZC Vegyipari Technikum

Gólkirálynő: Balázs Eszter (45 gól) – Debreceni SZC Vegyipari Technikum

A fiúk versenyében a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola csapata a negyedik helyen végzett.

Képek: diakolimpia.hu