A Magyar Diáksport Szövetség idén már 35. alkalommal hirdette meg az ország valamennyi általános és középiskolájában a Diákolimpiát, melyen minden olyan tanuló jogosult részt venni, aki az adott tanévben bármely magyarországi köznevelési intézménybe beiratkozott. Minden évben 1,2 millió gyermek tud részt venni a megmérettetésen.

Cél a sporttevékenységek és sportágak népszerűsítése, valamint a tanulók egészséges életmódra nevelése.

A verseny 12 sportágban zajlik (asztalitenisz, atlétika, floorball, futsal, grundbirkózás, kézilabda, kosárlabda, labdarúgás, röplabda, strandkézilabda, torna, úszás), valamint nemenként hat korcsoportban talál gazdára a tanév „Diákolimpia Bajnoka” cím.

A bonyhádi gimisek szépen versenyeztek

Idén május 25–31. között Győr adott otthont az Atlétika Diákolimpia Országos Döntő rendezvényének. A Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium tanulói is részt vettek rajta.

– Kling Réka, aki előző nap még Lengyelországban az U20-as válogatott keretén belül versenyzett és diszkoszvetésben egyéni és iskolacsúcsot ért el, most a verseny első napján súlylökésben a dobogó harmadik fokára állhatott. A második napon már előjöttek rajta a fáradtág jelei, így a diszkoszvetés eredménye csupán a 9. helyre volt elég.

– Őri Veronika első napon új egyéni és iskolacsúcsot futva épphogy lemaradt a dobogóról, mindössze két század másodperccel futott rosszabbul, mint a bronzérmes, így negyedik helyen ért célba, a második napon, a hosszabb sprintszámban is csak kis különbséggel szorult le a dobogóról.

– Városi Rolandnak sem sok kellet, hogy felállhasson a dobogóra 400 m-en. A célegyenesben nagy harcot vívott az éremért, de végül negyedikként, viszont új egyéni csúccsal futott be. A második napon 200m-en versenyzett. Futamában negyedik, összesítésben a hetedik hely lett az övé.

Volt, aki nem jutott a dobogó közelébe

A többiek is egyéni csúcsokat futva nagyszerű eredményeketértek el, ők azonban nem tudtak a dobogó közelébe kerülni:

– Varga Sarolta hatodik, nyolcadik és tizenkettedik,

– Fábián Gergő hatodik,

– Tóth Virág kilencedik,

– Domokos Lóránt pedig tizenegyedik helyet szerzett versenyzésével.

A gyerekek edzői: Csábrák János és Scheidler Géza

Képek: Csábrák János facebook oldala