Majdnem. A bonyhádi rendőrök befejezték annak a két ügyből álló esetnek a vizsgálatát, melyet egy 40 éves tatabányai férfival szemben folytattak csalás vétsége miatt. 

Nem erre számított miután távozott a postás

Február 9-én egy kakasdi férfi tett feljelentést, mert pár nappal korábban egy közösségi portálon megrendelt egy videokártyát, annak árát és a szállítás költségét el is utalta az eladó által megadott számlaszámra.

A csomagban csak egy fél literes ásványvizet kapott. 

Az adatgyűjtés során egy másik sértettet is felkutattak a nyomozók, aki szintén a fenti hirdetés alapján utalt pénzt azonos számlaszámra, egy ismeretlen férfi részére. Vele úgy egyezett meg telefonon az eladó, hogy a fele pénzt kéri előre. A második sértett csomagjában szintén csak egy fél literes ásványvíz érkezett videokártya helyett.

A „palackozó” egy tatabányai férfi

A rendőrök a beszerzett bizonyítékok alapján azonosították a feltételezett elkövetőt, egy 40 éves tatabányai férfit, akit gyanúsítottként hallgattak ki csalás miatt.  Az elkövető tagadta, hogy elkövette volna a bűncselekményt. A keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.