A Tolna Megyei Gyermekrajz Pályázat fél évszázad után 51. alkalommal került kiírásra az általános iskolás korú diákok körében.

Egész Tolna megye szerte elterjedt a pályázat híre

Ez a hagyomány továbbra is töretlen és nagy sikernek örvend, ugyanis ebben az évben több mint 360 pályamű érkezett be és ebből valamennyi alkotás kiállításra is került a Babits Mihály Kulturális Központ Márványtermében. A rajzok nem csak szekszárdi diákoktól érkeztek, hanem több mint 10 település gyermekei küldtek műveket.

„A mai napon 63 díjat adtak át ünnepélyes keretek között” – fogalmaz Berlinger Attila, a Babits Mihály Kulturális Központ ügyvezető igazgatója.

Ahogyan ő fogalmaz, nagyon fontos, hogy ebben a mai felgyorsult, digitális világban a gyerekek éljenek az ilyen pályázatok nyújtotta lehetőségekkel, hogy ne vesszen ki belőlük a kreativitás, a fantázia ábrázolása és az az egyszerű örömteli dolog, hogy kötöttség nélkül rajzolhatnak.

A díjakat a zsűri elnöke, ennek a pályázatnak a megálmodója, Kovács Ferenc, művésztanár adta át és lelkesítette a gyerekeket, hogy továbbra is rajzoljanak.