0:00
/
Csengey Dénesre emlékeznek a programsorozattal
Budapest, 1989. március 11. Csengey Dénes, a párt alapító tagja tapsol a Magyar Demokrata Fórum első országos gyűlésén, ahol mintegy félezer küldött gyűlt össze, a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem aulájában. MTI Fotó: Pintér Márta

Ismét a kultúra fellegvára lesz pár napig Paks. „…és most itt vagyunk” címmel rendeznek egy három napos programsorozatot a Csengey Dénes Kulturális Központban, az intézmény névadója, Csengey Dénes tiszteletére. A rendezvénysorozat október 7-től 9-ig fog tartani.

Megnyitó és film

Az első napon, csütörtökön 17:00 órakor lesz az első program, ami egy emléktábla-avatás és a megnyitó lesz, majd 18:00-kor az érdeklődők megnézhetik András Ferenc: Az utolsó nyáron című filmjét.

Mélyrepülés

Második nap a látogatók 18:00 órás kezdéssel meghallgathatják Cseh Tamás és Csengey Dénes legendás közös albumát a Mélyrepülést, amit Tóth András ad elő, ezután pedig a résztvevők kötetlenül beszélgethetnek az előadókkal. Erre a programra előzetes regisztráció szükséges.

Dalok, amik a fiók mélyén pihentek

Az utolsó, szombati napon már délelőtt programokkal várják az érdeklődőket. Először egy könyvbemutatóval és beszélgetéssel, majd Szakács Emília tart olvasószemináriumot. Délután a politikus Csengey Dénesről hallhatnak egy előadást a látogatók, 16:30-as kezdéssel pedig Dicső Zsolt beszélget Csengey Balázzsal. A rendezvénysorozat utolsó programján 19:00-kor pedig Beck Zoli és Szűcs Krisztián adja elő Csengey Dénes és Cseh Tamás több mint 30 éve fiókban maradt dalait.

A programok ingyenesen látogathatóak.

 

Kép: kultura.hu