Ősszel nyílik meg a lakosságnak szóló uniós napelemes pályázat, ám várhatóan csak pár ezer család fogja megkapni, így nem feltétlen érdemes az utolsó utáni pillanatokig kivárni a fűtés korszerűsítésével. Várhatóan november közepétől, megyénként lehet majd jelentkezni a pályázatra.

Három féle célra lehet igénybe venni majd a támogatást

A vissza nem térítendő támogatás összege 3 és 11.5 millió forint között mozoghat majd és háromféle konkrét beruházási célra lehet majd igénybe venni.

„Vannak olyanok, akik annak ellenére is ragaszkodnak a vissza nem térítendő támogatáshoz, hogy nem biztosított a fűtésük télre, pedig novemberben garantáltan lesznek már hidegek. Ez azért sem feltétlenül jó taktika, mert az építőiparon belül sok esetben 3-6-9 hónapos várakozási idő van és nem mindegyik cég biztosítja, hogy a megrendeléstől számítva néhány héten belül végez a kivitelezéssel” – mutatott rá Kis-Balázs Attila.

Jó választás lett a Jobbfólia

A szakértő arról is szót ejtett, a napelemes támogatáshoz kapcsolódóan is jó választás lehet a Jobbfólia, hiszen ellentétben más rendszerekkel 160-180 négyzetméteres lakásokig egyetlen nap alatt megoldható a telepítése valamilyen szilárd burkolat mögé. Ha tehát valaki csak novemberben lép, nem kell tartania attól, hogy egész télen fagyoskodnia kell az otthonában.

 

Kép: pixabay.com