Ismét kiállítást szervez a Művészetek Háza. A tárlatot a Bajai Nagy István Művészeti Egyesület tagjainak munkáiból állítják össze.

Személyes nézeteiket alkotják meg

A Művészetek Háza SZINTÉZIS címmel rendez időszaki kiállítást, amelyből nyilvánvalóvá válik, hogy a művészek személyes képzelete, véleménye, üzenetei és a játék az ő központi energiaraktáruk, amelyből alkotóerejüket merítik. Számos esetben a játék szabályaihoz hasonló módon veszik kezükbe a vallás, az irodalom, a történelem, a természet- és társadalomtudományok hipotéziseit, állításait, dolgozzák fel azokat újra és újra, vagy alakítják át őket meggyőződésük, gondolataik, termékeny kreativitásuk ösztönzéseinek megfelelően.

Mindezekért felfedezhető műveikben a kockázatokat is vállaló kísérletezés, amelynek végeredménye nemegyszer annak a kimondása, ábrázolása, hogy bár az emberi egzisztencia és az élet maga sokszor képtelenség, mégis, lehetetlen feltételek közepette is – vagy éppen annak ellenére – létünk folyamatosan formálódik, változik mindig új és új szintézisek lehetőségeit tárva elénk.

A tárlat megnyitója július 14-én lesz, 18:00-kor. A kiállítás megtekinthető 2022. július 14. – szeptember 11. között hétfő kivételével naponta 10:00-től 17:00 óráig. A belépés ingyenes.