Ha te is odavagy a jazzért, akkor tedd szabaddá a naptáradban az augusztus 23-át, mert jó hírünk van. Városunkba látogat a Canarro zenekar. Különlegességük a Django Reinhardt által méltán elhíresült stílus és a békebeli magyar jazz ötvözete. A tagok szinte egyedüliként képviselik hazánkban ezt a műfajt. Izgalmas zenei utazásban varázsolják elénk a 20-as 30-as évek swing és jazz zenéjét, dinamikus, improvizatív és felemelő dallamokon keresztül.

A szekszárdi koncertjük is izgalmas lesz

Az együttes koncertjein a nyugat-európai manouche swing, Budapest múlt századi szalonzenéivel fűszerezve, egy csipetnyi Párizzsal, a jazz zenei szabadságával keveredik. Sodró lendülettel, életörömmel – főként fröccsökkel, és sörökkel – miközben zenéjük a tradicionális gypsy jazz, más néven a swing manouche stílus köré épül. Néha kicsit ledől, de tulajdonképpen épül. A koncerten izgalmas virtuozitás, sodró lendület vár minden érdeklődőt.

A zenekar tagjai:

  • Sidoo Attila – gitár
  • Szakál Tamás – hegedű / ének
  • Marosi Zoltán – harmonika
  • Jakab Viktor – gitár
  • Soós Márton – bőgő

A program a KultUdvaron, tehát a Vármegyeháza udvarán fog megrendezésre kerülni rossz idő esetén pedig a Művészetek házába költöztetik az eseményt. A belépés díjtalan.

kép: canarro.hu