0:00
/
Egyre több a gólya a PTE KPVK-n

Nőtt a szekszárdi Karra jelentkezők száma. Az Oktatási Hivatal által nemrég közzétett információk szerint a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán a tavalyi évhez képest jelentősen nőtt a jelentkezők száma.  

50 %-os növekedés

A 2021. évi felvételi eljárás komoly sikereket hozott a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara számára.

Az idei beiskolázási folyamatban ugyanis 313 hallgatót vettek fel a Kar különböző képzéseire, ami csaknem 50 %-os növekedést mutat az előző évi adatokhoz képest.

Ez a növekedési arány nem csupán az egyetemi, de az országos átlagot is messze meghaladja. 

Országos viszonylatban is kiemelkedő a növekedés

A statisztika a hazai pedagógusképző intézmények körében kiemelkedőnek számító eredmény, mely egyaránt érinti a kar szekszárdi és pécsi képzőhelyét, azaz az idei beiskolázási folyamat mindkét képzőhely látványos megerősödését hozta. 

 „A csaknem 50%-os növekedés a képzési kínálat folyamatos bővítésének, a kari képzőhelyekben rejlő lehetőségek jobb kihasználásának és a marketingtevékenység megújításának köszönhető. Egyértelmű jele annak, hogy érdemes tovább haladnunk a megkezdett úton”

– nyilatkozta a KPVK dékánja, Prof. Dr. Szécsi Gábor.