Gondolkodtál már rajta, hogy el tudnál-e húzni egy elektromos buszt Paks utcáin? 10 ember nem csak gondolt rá, meg is csinálta!

Július 10-én, szombaton rendezték meg a CESA® Strongman Prémium Liga negyedik fordulóját a megyeszékhelytől 30 kilométerre lévő városban. Eredetileg 12 férfi jelentkezett a 11 órakor kezdődő versenyre, ám két embernek le kellett mondania a megmérettetést, így csak 10 versenyző állt a rajtvonalhoz.

Nem mindennapi feladat

Az első versenyszám tulajdonképpen most először került terítékre, hiszen ilyen még nem volt egy erősember-versenyen sem. A az erősemberek egy 23 tonnás elektromos buszt próbáltak egy hám segítségével elhúzni 20 méteres távon. A feladatot nehezítette, hogy a busznak más volt az ellenállása, mint a megszokott kamionoknak, ráadásul egy kicsit emelkedős úton zajlott a küzdelem. Másodikként egy nyomószám következett.

Alig pihenhettték ki magukat

Ezután magasbadobás zajlott, ahol három darab 15 kg-os, műanyag törmelékkel megtöltött zsákokat hajítottak fel 5 méter magasba, időre. Negyedikként jött egy 380 kg súlyú és egy 560 kg súlyú gumikerék forgatása: mindkettőt kétszer kellett elvégezni, végül pedig a versenyzők feneküket és hátukat a busz oldalának támasztották és a talajjal párhuzamosan tartották ki a 20 kg-os bárdot, időre. Az izgalmas napot végül Molnár Zsolt nyerte 55 ponttal. 

 

Kép: feol.hu