Emlékfát ültettek tisztelgésül a magyar erdész- és vadászirodalom művelője, Fekete István szellemi hagyatéka előtt. A kőrisfát Keszthelyen, az Első Balatoni Sporthorgász Centrumhoz kapcsolódó Akvárium Apartmanházak kertjében, a Csík Ferenc sétányon ültette el a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.

12 nyelvre fordították le könyveit

Elsőként Szári Zsolt vezérigazgató köszöntötte a vendégeket, aki kitért a nagy magyar író életművére, majd Keszthely Város polgármestere, Nagy Bálint is üdvözölte a mintegy 60 fős meghívott közönséget. Ezután Bodó Imre helytörténész, múzeumalapító rövid beszédében méltatta Fekete István írói munkásságát. Kiért a közeli Kis- Balatonnál, a Diás szigeten eltöltött évekre, ismertette az író életének állomáshelyeit, kiemelte, hogy az író könyveit 12 nyelvre fordították le. végül megköszönte a meghívást és kívánta, hogy az elültetésre váró fa, évtizedekig, évszázadokig hirdesse Fekete István írói nagyságát és szellemi örökségét.

Műsorral zárták az eseményt

Ezután a Nagyváthy Néptáncegyüttes műsorát nézhették meg, és a Fekete István Vadászkürt előadását hallgathatta meg a népes közönség. Az emlékfát a meghívott vendégek és a házigazda együtt ültették el fejet hajtva az emlékkőn elhelyezett emléktábla előtt.

 

Kép: infodombovar.hu