A sátrazás mindig egy egyedülálló hangulatot nyújt a nyaralásokon. A bátrabbak a távoli helyeket, vízpartokat, erdei tisztást választják, míg a kényelmesebbek inkább a melegvízzel és árammal ellátott kempingekbe látogatnak el. Bármelyiket is választjuk, érdemes felkészülnünk a váratlan szituációkra. De mire is figyeljünk oda?

Ne pakoljuk túl a táskánkat

A súly és a méret soha nem mindegy. Kritikus pillanatot okozhat egy túlpakolt táska, legyen szó túráról vagy esetleg legyünk épp egy kenu közepén. Csak a legszükségesebb dolgokat pakoljuk be az időjárásnak megfelelően. Ha kánikulát is mondanak, mindig legyen nálunk egy nadrág és egy meleg pulóver is, mert nem tudhatjuk, hogy mikor szakad le az ég, vagy lesz hirtelen hideg az éjjel és még a szúnyogokkal is számolnunk kell.

Gondoljunk az esőre, vízre!

Ha ritkán járunk sátrazni, akkor nem szükséges a legdrágább magashegyi sátrat beszereznünk. Megteszi egy olcsóbb sátor is. Ha  égszakadás várható, akkor szerezzünk be két nagyobb fóliát. Az egyiket a sátor alá, a másikat pedig a sátor fölé, kötelekkel rögzítsük. A csapadék elvonulta után viszont szedjük is le, különben melegházat varázsolunk odabent.

Matrac magunk alá

Hogy biztosan kényelmesen tudjunk aludni, érdemes önfelfújható matracot vagy akár 2-4 cm-es hungarocellt is magunkkal vinni. Egyrészt kiegyenlíti a talaj egyenetlenségeit, másrészt sokkal jobban tartja a meleget és a felfázástól is megvéd minket.

Megfelelő hálózsák, ami melegen tart minket

A szigetelésen túl a hálózsák  is nagyon fontos, hogy megfelelő legyen. Mindig az adott évszaknak és időjárásnak megfelelőt válasszuk ki, így biztosan meg tudjuk óvni az egészségünket.