Rendszeresen lopta a férfi a téli tüzelőnek valót. A szekszárdi rendőrök elfogták azt a 26 éves férfit, aki több alkalommal lopott fát egy alsónánai erdőből. 

„Beszippantotta” az út, így lebukott

Az utolsó alkalommal a lopott fával megrakott kocsijával megsüllyedt a sáros úton. Akkor érték tetten, amikor egy másik autóval akarta a fát elvinni.  November 9-én tett bejelentést egy szekszárdi férfi, hogy az Alsónána határában levő erdőből a korábban általa kivágott fát ismeretlen tettes a helyszínen feldarabolta és ellopta. A bejelentést követően a szekszárdi és a bátaszéki rendőrök az erdőterület szélén levő úton egy sárban megsüllyedt Fordot találtak, mely tele volt fával. 


Miközben az egyenruhások adatgyűjtést végeztek a helyszínen, egy sofőr jött arra Alfa Romeoval. 

Kiderült, hogy ő a tulajdonosa a megsüllyedt autónak is. A 26 éves alsónánai férfit ezt követően előállították. 

A fatüzelés híve

Elszámoltatása során elismerte, hogy már több alkalommal is visszament az erdős területre, ahol az ott kivágott fát összedarabolta, majd hazaszállította.

Beismerte, hogy tetten érése előtt is fát volt lopni, de az autója elsüllyedt a saras úton, ezért a másik kocsijával ment vissza, hogy átpakolja a zsákmányt. 

Ettől már nem fog izzadni

A nyomozók a tolvaj otthonában tartott kutatás során az ellopott fa nagy részét lefoglalták. A rendőrök más bűncselekményből származó szőlőkarókat is találtak, melyekről a férfi elismerte, hogy azokat is úgy lopta el egy másik helyről.