A szekszárdiak közül sokan ismerhetik Nemes Andrást, hiszen az I. Béla Gimnázium egyik pedagógusa. A legtöbben azt is tudják róla, hogy a zene és a fotózás a két szenvedélye. Fényképezés terén rengeteg eredményt ért már el. Ezt mutatja az is, hogy a közelmúltban különdíjas lett az egyik fotója egy pályázaton.

„Ez egy különdíj volt, egy Országos Ökumenikus Fotópályázat. (..) Félig-meddig természetfotómmal nyertem. Bogyiszlón a falumban egy nagyon szép kilátás nyílik a Duna-holtággal a templomra. Egy gém belerepült a képbe és elkezdett ott halászni.” – mondja Nemes András.

A tehetséges pedagógus 1998 óta foglalkozik a fotózás művészetével. Az első fényképezőgépét első éves főiskolásként vásárolta, de leginkább a Gemenc című könyv szerzője, Felső Barnabás és az ő képei inspirálták arra, hogy komolyabban beleássa magát a fotózás rejtelmeibe.

„Főleg a természet a kedvenc témám és a természeten belül is nagyon sok minden. A vadvilág, a madarak, de a makró témákat is nagyon szeretem.” – fejti ki.

Mostanában észrevette, hogy egyre több fiatalt vonz a fotózás. Azt mondja, ha valaki jobb képeket szeretne készíteni, mint egy átlag ember, akkor tanuljon meg többet a fotózásról, mint egy átlag ember, hiszen minden az alapoknál kezdődik.