Szerdán került megrendezésre immár hatodik alkalommal a "Láncszemekből hidat építeni" című szakmai konferencia a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar előadótermében.

Óvodások műsorát is láthatták a részvevők

Tavaly sajnos a pandémiás helyzet miatt nem tudták megtartani a konferenciát, ám idén újult erővel tértek vissza számos előadóval, ötleteléssel és tapasztalataik egymással való megosztásával. A konferenciát Szentesné Nagy Éva óvodapedagógus, mesterpedagógus, köznevelési szakértő nyitotta meg köszöntő beszédével, amelyben elmondta, hogy idén ismét eljött a szakmai együttműködés ideje. Egy videót is hozott magával, amelyen egy gyerekműsort tekinthettek meg a résztvevők, mivel az óvodások a koronavírus miatt sajnos nem tudtak jelen lenni személyesen.

Muszáj megérteni egymást a gyerekekkel

Ezután Prof. Dr. Szécsi Gábor, egyetemi tanár, a PTE KPVK dékánja köszöntötte a résztvevőket. Elmondta, hogy az esemény minden évben azt a közös célt szolgálja, hogy a pedagógusok és a diákok összeköttetést találjanak a kommunikáció terén, akár egy híd.

„Egy nagyon jó kis dialógus alakul ki a pedagógusok között és ennek a dialógusnak a gyümölcse remélhetőleg egy olyan folyamatos együttműködés lehet, ami az óvodapedagógiát és általában véve a pedagógia gyakorlatát újraformálhatja.” – mondja a PTE KPVK dékánja.