Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Gazdaság

Ez téged is érinthet: így reagált a MOL az aktuális piaci helyzetre

Tankolási limitet vezetett be a MOL. Száz liter a határ, a lakossági ügyfeleknek azonban továbbra is zavartalanul biztosítják mind a 95-ös benzin, mind a dízel piaci ellátását – közölte az olajipari vállalat.

Azért döntöttek így, hogy minden magyarországi vásárlójuknak elegendő üzemanyagot tudjanak kínálni még a tavasszal megkezdődő gazdasági munkálatok idején is, amikor hagyományosan tovább nő a kereslet. 

A nagynyomású kútoszlopoknál, amelyeket elsősorban kamionok, buszok, illetve mezőgazdasági gépek használnak, továbbra sincs limit; abban az esetben viszont, ha a MOL-kártyás ügyfél nem járműbe, hanem valamilyen tartályba tankol, 500 liter a legtöbb kiadható mennyiség.

A MOL emlékeztetett: a magyar kormány hétfőtől 480 forintban maximalizálta a 95-ös benzin és a normál gázolaj bruttó nagykereskedelmi árát. Emiatt a vállalat jelenleg átlagosan 34,5 forinttal kevesebb bevételt könyvelhet el literenként, ami azonban a világpiaci helyzetnek és a dollár-forint árfolyam mozgásának megfelelően változhat. A Brent olaj ára ugyanis folyamatosan emelkedik: 2014 óta a napokban először lépte át a 100 dolláros hordónkénti árat, és a forint is jelentősen gyengült a dollárhoz képest. 

Mindez természetesen a nagykereskedelmi árakra is hatással van.