A hőségben száraz a bőröd és fáj a fejed? Ez a vízhiány jele lehet!

Ha nem juttatsz be elég folyadékot szervezetedbe, annak komoly következményei lehetnek Rád nézve, kiszáradsz és legyengülsz! Melegben az izzadással eltávozik a víz, a tested működése pedig felborul. Ha nem tudsz sok vizet inni, máshonnan is pótolhatod az elveszített folyadékot.

Egyes gyümölcs, illetve zöldség akár 97% folyadékot is tartalmazhat!

Alább olyan zöldségeket és gyümölcsöket gyűjtöttünk össze, amelyeket bátran lehet enni a hőségben, hiszen támogatják a szervezet kellő hidratáltságát, és megóvnak a kiszáradástól a kellő folyadékbevitel kiegészítéseként.

1. Uborka

Szendvicsben, uborkasalátának elkészítve, de akár még magában is kellemes csemege a kígyóuborka, amely a maga 97 % körüli víztartalmával kétségkívül nagy segítséget jelent a nyári melegben. Ráadásul némi foszfor, magnézium és egy kevés kalcium is található benne.

2. Jégsaláta

A jégsaláta is kedvelt alapanyag a konyhában, vele biztosan karakteresebb ízélményben részesülünk. Mivel a víztartalma 96 %-os kiváló eledel a nyári napokon. Ráadásul rengeteg rost, A- és K-vitamin, továbbá cink és kálium is található benne, így általánosságban egészségünket is javíthatja a fogyasztása.

3. Paradicsom

A finom, érett paradicsom számos ételben, de magában fogyasztva is páratlan. C-vitamin, K-vitain, folát és kálium akad benne, és persze antioxidánsokban is bővelkedik. A kánikulában pedig 95 %-os víztartalma miatt lehet nagy segítségünkre.

4. Cukkini

Kedvelt zöldség a cukkini is, amely mangánt, káliumot, A-, C- és K-vitamint is tartalmaz, s luteintartalma miatt akár a szemünk egészségének is jót tehet. Nyers állapotban 93 % körüli a friss cukkini víztartalma.

5. Görögdinnye

Nem  csupán C-, A- és B-vitamin tartalma miatt érdemes engedni a kísértésnek, hanem azért is, mert a nagy melegben 92 %-os víztartalmával biztosítja, hogy elegendő folyadék jusson a szervezetünkbe.