Változások az étkeztetésben, bölcsődékben

A 2021-es pénzügyminisztériumi pályázat keretében étkezőket újítottak fel, vagy új konyhák létesítésére nyílt lehetőség. A bölcsődék tekintetében pedig elsősorban férőhelyhiánnyal küzdő önkormányzati tulajdonúak bővíthették kapacitásukat.

„A gyermeket nevelő családok támogatásának fontos eleme a bölcsődei és a gyermekétkeztetési fejlesztések támogatása. A Pénzügyminisztérium döntése révén most több mint másfél milliárd forintból 37 önkormányzati fenntartású, gyermekétkeztetési célú konyha és két bölcsőde újulhat meg, illetve jöhet létre.”

 – tájékoztatta az MTI-t Tállai András.

A Bölcsőde Fejlesztési Programot 2018-ban indult

Az elmúlt években több mint 630 település konyhája újulhatott meg közel 16,5 milliárd forintból, ezen kívül pedig 929 új bölcsődei férőhely jött létre 52 településen, több mint 5,3 milliárd forint állami támogatásból. A pályázatok elbírálásánál kiemelten kezelték a környezetvédelmi szempontokat, az energetikai korszerűsítést és a hátrányos helyzetű gyermekek támogatását is. A konyhafejlesztés esetében a pályázatok többsége pozitív elbírálásban részesült, míg a bölcsődei bővítések esetében minden pályázó sikerrel nyerte el az igényelt támogatást.