Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Felhős, szeles lesz a mai nap

Nem a legszebb idővel indul a hétvége. Ma leginkább borult idő lesz a jellemző.

Egy hajnalban érkezett hidegfront alakítja ma az időjáráunkat, felhős, borongós időre készülhetünk. Keleten helyenként, délnyugaton viszont többfelé számíthatunk esőre, záporra. Sokfelé élénk, az északi tájakon erős lökések kísérik a nyugati-északnyugati szelet. Hajnalban 0, +8, kora délután 8-13 fok várható.

Milyen lesz a folytatás?

Vasárnap már jobb kilátások elé nézünk,  hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap, reggel délen eshet, délután pedig az északi tájakon számíthatunk kisebb esőre, záporra. Az északi hegyekben havas eső, kevés hó is hullhat. A délnyugati szelet sokfelé élénk, északkeleten erős, helyenként viharos lökések kísérhetik. Hajnalban -4, +4, délután 6-13 fokra készülhetünk.

Hétfőn érkezik az újabb hidegfront, ami többfelé hoz esőt, záporokat. Itt-ott még az ég is megdörrenhet, a hegyekben pedig havas eső, hózápor is előfordulhat. Élénk, néhol erős lesz a délnyugati szél, délután a front érkezésével pedig az északnyugati szelet kísérik többfelé erős, helyenként viharos lökések a Dunántúlon.