Népdal, rap és metál kemény keverése. 

Szabadtér helyett színházterem

Az esős időjárás miatt a Szekszárd Város Napja szervezői éltek az esőhelyszín adta lehetőségekkel. A Hol jártál – újra együtt címet viselő közösségi kezdeményezés a színházteremben zajlott.

Meg kell szerettetni a népdalt

„Ez a mi dolgunk!”

Így kezdte a rendezvény kitalálója Kindl Gábor. 

“Szerettük volna, ha a népdal a fiatalok számára is befogadható lenne. Tapasztalat szerint ma a diákok elenyésző része ismeri csupán a magyar népdalokat. Köztük a Hol jártál az éjjel cinegemadár, sárközi.”

Matókné Kapási Julianna, a Bartina Néptánc Egyesület vezetője a dal eredtéről, mondanivalójáról tartott tartalmas beszámolót. Három Bartinás pár lépéseket mutatott az ugrósból.


Rap verzióban a cinege? Igen!

A programra elkészült a “Cinegemadár” rap verziója is. F. Lackó, Gyarmati Jázmin és Hebreling Hanna előadása nagy siker hozott. A dal és a tánc elválaszthatatlan. A fiatalok kedvenc stílusa a rap, melyhez leginkább a Hip-Hop tánc stílus illeszkedik. Hacsa Mónika az Iberican Táncegyüttes vezetője bemutatott egy koreográfiát, mely a jövőben egyben egy kihívás alapja is lesz. A koreográfia több platformon is elérhetővé válik, azt megtanulva és kiegészítve saját lépésekkel a jövő feladata. 


Innen vált zúzóssá a program

Lehet, hogy első hallásra számodra is elképzelhetetlen a Hol jártál népdal és a rock. Pedig hidd el, megbarátkoztak. A  MetalHeart csapat szántotta fel a színpadot. 


Közös ének a közösségi program végén

A színpadra érkezett Siklósi Krisztián hegedűjével. Megalkotva a nők és a férfiak kórusát énekelte együtt a közönséggel a Hol jártál az éjjel című népdalt.