Pénteken Tolnán, a Mag-házban Biszák László szekszárdi festő és Lénárd Gábor cserszegtomaji szobrász közös kiállítását nyitották meg.

Negyven évesen kezdett komolyabban foglalkozni a festéssel

Biszák László hozzávetőlegesen harminc éve fest. Eleinte csak hobbiként űzte szenvedélyét, ám volt egy pont az életében, amikor a festés már túlmutatott egy szabadidős programon és komolyabban is elkezdett vele foglalkozni.

„Úgy gondoltam, hogy belevetem magam a festészet bugyrába, technikát tanulok, fejlesztem magam, ahogy tudom. És onnantól fogva elkezdtem járni táborokba.” – mondja Biszák László.

Lénárd Gáborral is egy táborban ismerkedett meg

A két művész barátsága egy táborban kezdődött, Vonyarcvashegyen, azóta pedig 10 éve rendületlenül tart. A közös kiállítás gondolata a szobrászban merült fel ősszel. Mindketten gőzerővel dolgoztak saját alkotásaikon, ám a pandémia miatt a közönséggel sajnos nem igazán tudták megosztani munkájukat. Ezen szerettek volna változtatni a tárlattal, amely a Találkozások címet kapta.

„Gyakorlatilag ahogy a Gábor engem megkért, másnap már meg volt az időpont, minden az ég világon és onnantól fogva már ketyegett az óra.” – meséli a művész.

A kiállítás február 11-ig tekinthető meg Tolnán, a Mag-házban.