A Grammy-díjat, a zeneipar legkiemelkedőbb médiapillanatát január 31-re tervezték Los Angelesben, a COVID-19 omikron variánsához köthető esetszámok megugrása miatt elhalasztották. Így április 3-án kerül sor az eseményre, ráadásul ezt már élőben láthatjuk, hisz közvetíti a CBS csatorna.

Idén a zeneszerző Jon Batiste volt a legügyesebb, hiszen 11 Grammy-jelölést kapott, de a legesélyesebb jelöltek közé tartozik még Olivia Rodrigo, Justin Bieber, Billie Eilish és Doja Cat. Fellépőket még nem jelentettek be, de az biztos, hogy Trevor Noah visszatér műsorvezetőként.

Bár a bemutató dátumát már kitűzték, néhány részlet azért még tisztázatlan. A szervezők még nem nyilatkoztak a ceremónia utáni partiról, előadásokról és jótékonysági eseményekről. Annyit közöltek, hogy idén a Recording Academy, a Grammy-díj mögött álló szervezet, Joni Mitchell előtt tiszteleg a MusiCares jótékonysági szervezete javára, amely a rászoruló zenészeket segíti, olyan előadókat, mint James Taylor, Herbie Hancock, Brandi Carlile és Batiste.

Tavaly a Grammy-díjátadót hat héttel halasztották el, azt is a szabadban, Los Angeles belvárosában rendezték meg.A kritikusok nem voltak lenyűgözve a szabadtéri előadástól, és még a nézettség is 53 százalékkal, 8,8 millióra esett vissza. Ez egy új mélypont volt a Grammy-gála történetében.