100 000 forintnyi összeget kaphat az, aki a Rektori Ösztöndíjra pályázik, ezt írja a pályázat szövege. A Rektori Ösztöndíj programot a Pécsi Tudományegyetem hirdette meg nem olyan rég.

Vannak feltételei az ösztöndíjnak

A pénzjutalom a 2021-ben felvételizők részére megpályázható és lesz majd megnyerhető. A juttatás elérhető és megpályázható a 2021. évi általános és pótfelvételi eljárásban felvételizők számára egyaránt, amennyiben első helyen jelölték meg a PTE valamely nappali tagozatos alap- vagy osztatlan képzését. További feltétel az Ösztöndíjprogramban való részvételhez, hogy az őszi és tavaszi félévében is folytassák a tanulmányaikat, illetve hogy az első félévben legalább 17 kreditet teljesítsenek. Az ösztöndíjasokat a pályázók közül minden karon a legmagasabb pontszámmal felvettek köréből választják ki.

Szeptember elejéig lehet benyújtani a pályázatokat

A juttatásokat 100 fő állami ösztöndíjas és 100 fő önköltséges hallgató számára biztosítják. Az ösztöndíj szétosztásáról a pályázók között karonként a pályázók arányában, szintén a felvételi összpontszám alapján rangsorolva döntenek. A pályázatokat 2021. szeptember 3-ig lehet benyújtani.

Kép: pte.hu