Ha mostanában bármi gond adódik a családban, ami nem végződik tragédiával, az gyakran komolytalanul van kezelve. Pont emiatt fogott össze két nő és hozott létre egy olyan közösségi teret, Szekszárd területén, ahol tudnak egymással beszélni az emberek, ha bármilyen kisebb életbeli elakadásról van is csak szó. Itt mindenki biztonságban tud beszélni a problémáiról, sorstársakkal találkozhat és fejlesztőprogramokon is részt vehet.

Sok család már most igénybe veszi a szolgáltatásokat

A közösségi tér Tusa Zsuzsanna, szekszárdi ifjúságsegítő szakember fejéből pattant ki, aki úgy látta, az egyedülálló szülők, a párkeresők, a szülő-gyermek kapcsolati problémával küszködők számra nincs olyan hely, ahol igazán megértenék őket. Megállapodást kötött Mármarosi Melindával, a szekszárdi Egyedülálló Szülők Klubjának, és a megyei társkeresőirodának a vezetőjével, akinek azonnal megtetszett az ötlet. Néhány családot mostanra már be is regisztráltak

Tusa Zsuzsanna így fogalmazott: „Miután leginkább kamaszokkal, szülő-gyermek családi problémákkal foglalkozom, így az irodám helyiségeiben alakítottuk ki a közösségi teret, ahová bárki ellátogathat”

A közösségi tér ingyen látogatható, ám vannak olyan szolgáltatások, amiért fizetni kell. Az új klubfoglalkozás célja, hogy közösséget formáljanak és meg tudják vitatni a problémájukat anélkül, hogy bárki cikinek érezné azt. Tusa Zsuzsanna és Mármarosi Melinda azt remélik, mindenki megoldásra és új barátokra lel majd klubhelyiségükben.

Kép: fksg.org