Az öntudatra ébredő videójátékos

Guy (Ryan Reynolds) egy banki alkalmazott, akinek az élete elsőre nem tűnik túl izgalmasnak – minden reggel üdvözli az aranyhalát, munkába menet megiszik egy kávét, aztán a bankban minden ügyfélnek széles mosollyal azt mondja, hogy „Ne legyen szép napja, legyen csodás napja!” Egyik nap Guy rádöbben, hogy ő valójában csak egy háttérszereplő egy nyílt világú videojátékban. Úgy dönt, kezébe veszi az irányítást és ő maga lesz saját története főhőse – ő lesz az a fickó, aki e korlátokat nem ismerő terepen kiigazodva megmenti a világot, de a maga módján…

Mindent lehet

A Free Guy sztorija egy igen eredeti koncepción alapul. A Fortnite és a GTA Online összerakásából született Free City tökéletesen megmutatja a mai trendeket, a bennük lévő karaktereket pedig szintén jól eltalálták. A hajmeresztő kinézetektől az ugrálva közlekedésen, falba ragadáson át egészen a trollokig minden megvan, amitől Free City valódi videójátéknak érződik.

Jó szereposztás

A jó megvalósítás mellett azért is lett a Free Guy ennyire szórakoztató, mert nemcsak Ryan Reynolds, de a többi színész is tökéletesen formálja meg a szerept. Leginkább Jodie Comer, aki két különböző karaktert hoz teljesen meggyőzően, Lil Rel Howery a tökéletes biztonsági őr, Taika Waititi pedig jól alakítja a vezérigazgatót. A Free Guynak végre egyszer sikerült nem kínosan bemutatnia a videójátékos közeget.

 

A film bemutatója 2021. augusztus 12-én volt.