Július 14-én nyitja meg kapuit a SZINTÉZIS, a bajai Nagy István Művészeti Egyesület kiállítása. A szekszárdi Művészetek Házában megnyíló tárlat berendezését a napokban az egyesület több tagja, így Fodor Ilda keramikus művész, Harmath István szobrászművész, Jászberényi Matild textilművész, Kántor József képzőművész, valamint Papp Nikolett festőművész végezte.


Megnyitó: 2022. július 14. 18 óra

A kiállítás megtekinthető: 2022. július 14 – szeptember 11 között hétfő kivételével naponta 10:00-től 17:00 óráig.


"A képzőművészet nem szociográfia, hanem piktográfia. Nem a társadalmat, nem egy társadalmat akarnak reprezentálni, leírni, ábrázolni, hanem történeteket, jelenségeket, gondolatokat, üzeneteket fogalmaznak meg formákkal, színekkel, harmóniákkal, vagy éppen diszharmóniákat teremtve megpróbálnak elmondani valamit közös világunkról, az emberi sorsról, életről és halálról, időről és örökkévalóságról Nagy István örökségének szellemében."

Ezt vallják a Bajai Nagy István Művészeti Egyesület tagjai. Mint fogalmaznak:  "úgy hisszük, a művészet ajándékai és a bajok mérgei közös dolgainkhoz tartoznak, s a közös annyi, amennyit közössé teszünk belőlük. (fotó: Babits Mihály Kulturális Központ Facebook oldala)