0:00
/
Besegítenél a népszámlálásban? Akkor figyelj!

Szekszárd Polgármesteri Hivataló az ősszel megtartandó népszámláláshoz számláló biztosokat keres. A jelentkezés július 29-ig tart. A részletekről Kilián Máté, a hivatal kommunikációs referense tájékloztatja a lakosságot. 


A népszámlálás egy mindannyiunkat érintő, általában tízévente ismétlődő adatgyűjtés. Az egész országban egy időben, azonos tartalommal és egységes módszertani alapon hajtják végre, kiterjed minden lakásra és személyre.

Idén esedékes a következő népszámlálás, amelyet 16. alkalommal tartanak október 1. és november 28. között.

Ahhoz, hogy a népszámlálás sikeres legyen, a Szekszárdi Polgármesteri Hivatal számláló biztosokat keres. A munka feltétele, hogy a jelentkező nagykorú és cselekvőképes személy legyen, előtte pedig egy ellenőrzésen is át kell esnie.

Már nem sok idő maradt a jelentkezésre

A feladatra július 29-ig jelentkezhetnek az érdeklődők. A munkának nagy előnye, hogy rugalmas időbeosztással jár és bruttó 240-280 ezer forint érte a fizetség. A jelentkezők közül Szekszárd jegyzője, dr. Gábor Ferenc választja majd ki a megfelelő személyeket.

A népszámláló kérdőívet interneten is lesz lehetőség kitölteni. További információk a szekszard.hu/nepszamlalas honlapon érhetők el.