Homonnai Varga András koncertjét hallhatják majd azok, akik augusztus 7-én, szombaton 19:00-kor elmennek a Béla király téren található Scarabeus Rendezvényterembe.

A flamenco a szakterülete

A műsorban a klasszikus zeneművektől a tradicionális flamencón keresztül a saját darabokig mutatkozik be a klasszikus és a flamenco gitár világa. Mint szóló koncerthangszer a gitár kiválóan alkalmas mind a többszólamú klasszikus zenében helytállni, mind a drámai andalúz flamenco-életérzéseket közvetíteni, amely egy extrém dinamikatartományban és különleges játéktechnikában mutatkozik meg. Ugyanakkor a gitár képes a lélek finom rezdüléseit is tükrözni vagy az elvont létkérdésekre is zenei választ adni, amely a saját darabok jellegzetességére vall: Tatai tó, A hold alatt, Szabadság szerelem, Szívemből, Magyaros, Albatrosz, Egyszerű rumba, Keringő.

Nem csak Magyarországon ismert

Homonnai Varga András 1990-ben autodidakta módon kezdett el gitározással foglalkozni. Egy hosszabb spanyolországi körút után a flamenco a szenvedélyévé vált. Azóta számtalanszor föllépett már Erdélyben, Magyarországon, Romániában és Spanyolországban is. Ha szeretnéd átélni a flamenco zene szépségét, vitalitását és szenvedélyét, akkor mindenképpen érdemes ellátogatnod koncertjére.

 

Kép: sites.google.com