Ganczer Hajnalka neve nem ismeretlen a szekszárdi futsal és női foci rajongók körében. Pályafutása alatt rengeteg sikerhez segítette a Szekszárdi UFC-t, tavaly novemberben viszont a Csepel FC Kft. elleni mérkőzésen egy esés következtében eltört a szárkapocscsontja és elszakadtak a bokaszalagjai.

Húsz éves pályafutás vége

A sérülés véget vetett karrierjének. Vagy mégsem? Micskó Márk a sérülésből felépült játékost megkérte, hogy térjen vissza a csapathoz, de immár az edzői oldalon.

„Novemberben súlyosan megsérültem, így egyértelművé vált számomra, hogy a játékos pályafutásom a végéhez ért. Még tart a rehabilitációm. Idő közben elvégeztem egy erőnléti edzői és a sportrehabilitációs tréner tanfolyamot is. Márk megkért, hogy dolgozzak a csapatnál, így megkaptam az esélyt a sporthoz való visszatérésre. Nagyon örültem a megkeresésnek, hiszen nekem is ez egy új mérföldkő az életemben. Könnyebb lesz számomra is, hiszen nem idegen csapathoz kerültem. A lányokat jól ismerem, volt akiket már nagyon pici korukban is edzettem, mások pedig csapattársaim is voltak.”

A gyerekek edzése volt az egyik célja

„Korábban itt voltam játékos, még a futsal csapatban. Tavaly elkezdtem a nagy pályát is és úgy terveztem, hogy egyengetem majd a fiatalok útját. Az már nem szerepelt a terveim között, hogy ha feljut a csapat a Simple Női Ligába, akkor ott is játszani fogok. A szezonban egyértelműen a bent maradás a célunk. Nyilván tisztában vagyunk azzal, hogy jóval erősebb csapatok ellen is pályára kell majd lépnünk. Vannak olyan klubok, ahol rutinos, válogatott játékosokkal kell majd felvennünk a versenyt. Ők teljesen más körülmények között dolgoznak, így nem is pont ezeket az együtteseket tekintjük elsődleges riválisunknak.”

Sok sikert kívánunk Hajnalkának!

Kép: Szekszárdi UFC