A baleset a  Petőfi utcában történt. A bonyhádi, dombóvári és szekszárdi hivatásos, továbbá Tamási önkormányzati tűzoltóit riasztották a tűzesethez, aminek következtében a ház két lakóját a mentőszolgálat kórházba szállította.

A beavatkozó tűzoltóegységek két gázpalackot hoztak ki az épületből, melyeket két vízsugár segítségével hűtöttek vissza. Az épületet egy hőkamera segítségével átvizsgálták.

Gyulajon avar égett

Egyhektárnyi területen avar, gaz és tarló égett Gyulajon, a Temető utcában csütörtök délután. A tűzesethez a dombóvári, bonyhádi és sásdi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két vízsugár, puttonyfecskendő és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat.

Folyamatosan növekszik a szabadtéri tüzek száma. A nagy hőségben a növényzet is szárazabb, könnyebben meggyulladhat, egymást érik az esetenként több többhektáros szabadtéri tüzek.

Idén Tolna megyében már 165 tűz keletkezett a szabadban. A mai napig összesen 167 hektárnyi terület vált a lángok martalékává. Összesen 352 tűzoltószert riasztott a megyei műveletirányítás.

A beavatkozó tűzoltóegységek 68 alkalommal erdő és vegetációs területek, harmincegyszer szemét-, illetve hulladék, 31 esetben közterület, 30 alkalommal pedig létesítmények szabad tereinél keletkezett tüzekhez vonultak. Július másodika, az országos tűzgyújtási tilalom elrendelése óta 102 hektáron tombolt a tűz a szabadban.

Mi magunk tehetünk a legtöbbet a szabadtéri tüzek kialakulásának megelőzése érdekében. A hőségriasztás ideje alatt a természetben senki ne gyújtson tüzet, a kerti bográcsozásnál, grillezésnél pedig ne hagyják felügyelet nélkül a tüzet! Továbbra is tilos tarlót égetni, és mivel tűzgyújtási tilalom van érvényben az egész országban, ezért erdőkben és azok kétszáz méteres környezetében sem szabad tüzet gyújtani. Gyalogszerrel, kerékpárral és gépjárművel közlekedve véletlenül se dobjuk el a cigarettacsikket az utcán.