Az U18-as atléták országos bajnokságát az elmúlt hétvégén rendezték Szekszárdon. A hazaiszakosztályt nyolc versenyző képviselte.

Ezüstérem született

Gyányi Zsombor Buda volt a legeredményesebb, aki 2000 méteres akadályfutásban elszánt és kitartó futásával ezüstérmet szerzett, valamint 6:08.55-ös idejével az U18 Európa Bajnokság kiküldetési szintjét is teljesítette. A többiek is remekül teljesítettek: Barna Tamás 400 méteres gátfutásban és Mészáros Balázs 2000 méteres akadályfutásban épphogy lemaradt a dobogóról, Kiss Kata Ramóna súlylökésben és gerelyhajításban egyaránt egyéni csúcsot ért el.

„A bajnokság színvonala és eredményei is megfeleltek a várakozásoknak. A körülmények is rendben voltak, talán a gerelyhajítók szenvedtek kicsit a szembeszéllel, de a futó- és az ugrószámoknak kedvezett a széljárás. A fiatalok kitettek magukért, többen kiválóan teljesítettek és remek egyéni csúcsot értek el, így azt hiszem, hogy az edzőkollégák is elégedetten távozhattak Szekszárdról.” – értékelte a Bajnokság pillanatait Scherer Tamás, a Magyar Atlétikai Szövetség utánpótlás-szakreferense.

Képek: Szekszárdi Sportközpont