December 29-én, szerdán 18:00-tól a Vasas Akadémia elleni mérkőzéssel zárta az évet az Atomerőmű KSC Szekszárd. Nem is akárhogy!

A fővárosi csapattal legutóbb októberben csaptak össze, akkor 16 pontos győzelmet arattak hazai pályán. Mostani játékukban 52-71-es győzelmet arattak a Vasas Akadémia otthonában. A csapat legjobbja Goree Cyesha volt 16 ponttal, 10 lepattanóval, 4 gólpasszal és 4 labdaszerzéssel.

NŐI KOSÁRLABDA NB1 A-CSOPORT ALAPSZAKASZ, 13. FORDULÓ

VASAS AKADÉMIA – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 52-71

MESTERMÉRLEG

Milos Pavlovics:

„Jól kezdtük a mérkőzést, és az első félidőben nagyon jól tartottuk magunkat. Nem mondanám, hogy meglepő volt ez, inkább azt, hogy így kellene kinéznie minden mérkőzésnek, mikor nem ijedünk meg és követjük a taktikai forgatókönyvet. Két negyed után azonban megismétlődött az, ami már annyiszor. Teljesen elveszítettük a fókuszt még úgy is, hogy cserékkel, időkérésekkel igyekeztünk visszarántani a csapatot a mérkőzésbe. Lehet a csapatot azzal védeni, hogy fiatalok vagyunk és nincs igazi légiósunk, de valójában a pálya négy vonalán belül ez nem számít, itt csak a kosárlabda van. Amikor ezt megértjük van néhány pozitív felcsillanás, de ki kell találnunk közösen azt, hogy tudnánk ezt állandósítani. Jelen pillanatban az egyik legfontosabb lépés, hogy konstans tudjunk tartani egy szintet, ami alá sosem megyünk. Nem számít, ki az ellenfél. Volt néhány játékosunk ma, aki erőn felül teljesített, de ez nem elég. Egy csapatsportban mindenkinek a maximumot kell nyújtania minden egyes mérkőzésen.”

Horváth Zsófia (másodedző):

„Szorosan kezdődött a mérkőzés, ami talán betudható annak, hogy a karácsonyi pihenő miatt nem volt túl sok időnk felkészülni. A második félidőre agresszívabban jöttünk ki, jól védtük a gyorsindításokat és az egy-egyeket. Örülünk, hogy győzelemmel búcsúztatjuk az idei évet.”

Képek: Vasas Akadémia