A Paksi Városi Múzeum 1994-ben nyitotta meg kapuit a város egyik műemlék jellegű épületében, a Mády Kovács kúriában, majd 2016-ban a kiállításokat átköltöztették a felújított Szeniczey-kúriába. A múzeum 2014-ben a Múzeumok Őszi Fesztiválja kereteiben valósította meg először a Sétálj, fedezz fel! című programot, amely a környéken teljes mértékben hiánypótló.

Történelem extrákkal

Ez a múzeumpedagógiai program elsősorban az 5-8. osztályos diákokat célozza, akik tanárai kiválóan beépíthetik a tananyagba az itt szerzett új információkat. Főként a történelem órák kiegészítésében lehet hasznos. A múzeum munkatársai ugyanakkor más korosztályt is szívesen látnak, főleg olyanokat, akik érdeklődnek a reformkor építészete és politikája iránt.

A felnőttek is élvezik

Elmondható, hogy a Paksi Városi Múzeum dolgozóinak sikerült egy igen sokrétű múzeumpedagógiai programot létrehozniuk, kielégítve ezzel a gyerekek, felnőttek, nyugdíjasok és a családok igényeit. Szerencsére a program az év bármely időszakában kérhető, csupán az időjárás tud gátat szabni.

 

Kép: erzsebethotelpaks.hu