A Györei Templom Általános Iskola hagyományteremtő szándékkal Ki mit tud? minősítő gálát szervezett a környékbeli iskolások számára június elején.

Különböző településekről érkeztek versenyzők

Az ünnepélyes megmérettetésre érkeztek gyermekek Aparhantról, Bonyhádról, Cikóról, Izményről, Kakasdról, Mórágyról, Nagymányokról, Pécsről, Szászvárról, Váraljáról és Zombáról, valamint a györei diákok is képviseltették magukat.

A meghirdetett versenyen negyvenkét műsorszámban mintegy száznegyven gyermek állt a zsűri és a közönség elé. A fellépők tánc, ének, vers- és prózamondás, hangszer és egyéb kategóriákban mérettették meg magukat a Ki mit tud?-on.

A zsűritagok között helyet foglalt Fábián Éva énekes, mesemondó, előadóművész, pedagógus, az Óbudai Népzenei Iskola népiének-tanára, a Magyar Érdemrend Lovagkereszt kitüntetés tulajdonosa, Karsai Eszter táncpedagógus, a Kapronczai Művészeti Iskola igazgatóhelyettese, Lamoly Istvánné tanító, tanár, mesterpedagógus, a Tamási Tankerületi Központ képviselője, Siklósi Krisztián népzenetanár, zenekarvezető, a Csurgó zenekar alapítója és Csötönyi László tanító, magyartanár, közművelődési szakember, rádiós műsorvezető.