Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
0:00
/
Hamran István Szlovákia új ideiglenes rendőrfőkapitánya

Komáromi születésű kommandós lett Szlovákia ideiglenes rendőrfőkapitánya. Hamran István a magyar TEK-hez hasonló Lynx nevű rendőrségi kommandónak a parancsnoka.

Hamran István feladata különösen nehéz főkapitányként.

De hogy miért?

Elődei közül az egyik, Tibor Gašpar vizsgálati fogságban ül már egy ideje, mivel vele kapcsolatban felmerült, hogy rokonának, Norbert Bödör nyitrai oligarchának az embereként egy rendőrségen belüli bűnszervezetet működtetett. Utódját, Milan Lučanskýt mintegy félmillió euró kenőpénzt elfogadásával vádolták, aki aztán tavaly decemberben inkább öngyilkosságba menekült. Majd jött Peter Kovařík, aki meg augusztus végén lemondott posztjáról az ellene folyó ügyészségi eljárás miatt.

Már több terve is van

Hamran a kinevezésekor arról beszélt, hogy most friss levegőhöz juthat a rendőrség. Szeretne szabad kezet és bizalmat kapni akkor is, amikor a politikai elit elleni vizsgálatokat kell lefolytatnia a szlovák rendőröknek. Ezenkívül a különböző extremitások ellen lépne fel.

 

Kép: bumm.sk