Torta, társasjáték és tartalmas beszélgetések. Így ünnepelte az Illyés Gyula Megyei Könyvtár keretein belül létrejött Szekszárdi Ifjúsági Olvasóklub, alakulásának harmadik évét.

Igazi szülinapi hangulat fogadta a tagokat

A három éves jubileumra sokan elmentek az olvasóklub tagjai közül. A fiatalokat egy torta várta, amelyet Hiszékeny Krisztina készített. A tortázás előtt megejtették a már szokásos bemutatkozást, hiszen a tagok létszáma néha változik. Szinte minden hónapban érkezik egy-egy újabb könyvmoly fiatal.

„A Szekszárdi Olvasóklub 2019. február 28-án alakult meg 3 fővel és ez ma már, 2022-re megtízszereződött, vagyis most már több mint 30-an vagyunk. Ebből az aktív tagok egy olyan jó 20 fős csapat.” – meséli Kaposi Ildikó, ifjúsági könyvtáros, az olvasóklub alapítója.

A csapat 3 év alatt számos rendezvény oszlopos tagja volt, így például az eddigi megrendezett két olvasótábor, illetve a két póttábor ezek közé tartozott. A fiatalok eljutottak Budapestre is, ahol egy Leiner Laura dedikálás keretében találkoztak a népszerű írónővel. Hazai terepen ezen kívül meglátogatta őket Simon Márton költő és Rojik Tamás író is.

Az olvasóklub 2022-re is nagyon sok programot tervez, amelyekről már előzetesen beszámoltunk.