Pünkösd ünnepekor jelentősen megnövekedik az utasforgalom, ezért érdemes minél előbb, elővételben megváltani a menetjegyeket.

A vonatok június 5-én, vasárnap az ünnepnapi, 6-án hétfőn a vasárnapi, 7-én kedden már a munkanapi menetrend szerint közlekednek. A Volánbusz-járatok és a HÉV-ek közlekedési rendje is módosul.

A kiemelt, forgalmasabb vonalakon a csúcsidőszakokban közlekedő InterCity vonatokhoz – a lehetőségekhez képest – több kocsit kapcsolnak a helyjegy fogyásától függően.

A már nem tanuló huszonhat éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt június 3-án, pénteken 10 órától, 6-án éjfélig vehetik igénybe. A gyermekek, családosok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményeikkel.

A pünkösdvasárnapra eső június 5-e helyett június 8-án éjfélig érvényesek a május havi és második félhavi bérletek a MÁV-Volán-csoport járatain.

A vonatok az előszezonban már május közepétől sűrűbben közlekednek a Balaton mindkét partjára, ezért már pünkösdkor is érdemes időben, elővételben megvenni a szükséges menetjegyeket. A Balaton24 és Balaton72 napijegyekkel a part menti települések turisztikai látnivalói és szórakozóhelyei is könnyen és kényelmesen elérhetőek.

Várhatóan országszerte többen utaznak kerékpárral, ezért a vasúttársaság a legnépszerűbb kerékpáros turisztikai célpontokhoz utazó bringások számára is külön ajánlatokkal készült.

A Volánbusz járatai június 5-én, pünkösdvasárnap a munkaszüneti napon, június 6-án, pünkösdhétfőn a hét első iskolai napját és munkanapját megelőző munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint indulnak a járatok. Június 7-én, kedden a hét első iskolai előadási- és munkanapja szerinti menetrend lesz érvényben.

A további részletek a MÁV-csoport honlapján olvashatók.