Átadták a Bach Mindenkinek Fesztivál díjait, a 2017-ben alapított elismerésben idén három kategóriában hatan részesültek.

Három kategóriát ismernek el

Az elismerést a fesztivál vezetősége három kategóriában ítéli oda: művészi munkásságért, szervezési tevékenységért és támogatói segítségért. A díjat a Bach Mindenkinek Fesztiválért kiemelkedő aktivitással tevékenykedő művészek, a program előmeneteléért áldozatosan munkálkodó szervezők, valamint a program szervezését folyamatosan segítő, támogató magánszemélyek és szervezetek kaphatják meg.

Idén elismerésben részesült: Hoppál Péter karnagy, Medveczky Ádám Kossuth-díjas karmester, Pitti Katalin Liszt-díjas operaénekes, Péli Ildikó fuvolaművész, a BMF szolnoki programjainak szervezője, Velkey György, a Bethesda Református Gyermekkórház főigazgatója és Balogh János országos rendőrfőkapitány.

Az idei Bach Mindenkinek Fesztivál március 16 óta a Kárpát-medence hatvan településén százötven ingyenes koncertet szervez, hogy a zeneszerző géniusz muzsikája mindenkihez eljusson. A fő időszak március végéig tart, de a Fesztivál keretében egészen az év végéig rendeznek programokat.