Olvasótábor indult kamaszoknak Szekszárdon. Megkezdődött az Ifjúsági Olvasótábor a szekszárdi Illyés Gyula Megyei Könyvtár rendezésében. Az esemény 5 napon át rengeteg programmal várja az ott megjelent kamaszokat. A táborra előzetesen regisztrálni kellett és ezt 19 éves korig tehették meg az érdeklődők. 

Helytörténet és környezettudatosság

Az esemény vezetője, Kaposi Ildikó, könyvtáros, aki általában az ifjúsági programokért felelős rendezvényszervező is. A tábor főként egy pályázatnak köszönhetően jöhetett létre, amit a Közgyűjtemények Kollégiuma hirdetett és aminek a témája a helytörténet és a környezettudatosság. 

Minden az ismerkedéssel kezdődik

Az első nap főként csak ismerkedtek a táborozók, illetve Dicső Zsolt író és költő vezette be őket a kreatív írás rejtelmeibe, majd a Babits házba, végül a Mészöly tanyára látogattak. A második napra helytörténeti krimit terveztek, illetve boszorkánykonyha is lesz. A harmadik napon kirándulás lesz a program, illetve a szintén a könyvtár berkein belül létrejött fiatal írok egyesülete, a Kamasz hang tart majd előadást. Csütörtökön Rojik Tamásé lesz a főszerep, akit író-olvasó találkozóra invitáltak meg előzetesen. A záró napon főként a játékok kerülnek előtérbe.

Persze azért könyvekből sem lesz hiány, hiszen mi más is köthetné össze az olvasótáborban megjelent fiatalokat, mint az olvasás szeretete.