Hogy tüntesd el gyorsan a hólyagokat házilag

Sok mindent kipróbálhatsz a herpesz otthoni kezelésére, amelyek természetesen nem orvosi szerek, de nagyon hatásosak:

Propolisz, vagy méz: A propolisz a méhek által előállított viaszos anyag. A propolisz a herpesz kezelésére vonatkozó kutatásban ígéretes eredményeket mutatnak és nagyon hatékonynak bizonyulnak. De használhatsz mézet is, amihez valószínű könnyebben hozzájutsz, vagy esetleg van is a konyhádban. A méznek gyulladáscsökkentő, nyugtató hatása van.

Gyógynövény teák: A közönséges gyíkfű segít a herpesz vírus legyőzésében, a ráncos fenyőgomba, az echinacea vírusellenes tulajdonságokkal rendelkezik, és az immunrendszert is erősíti. Te a formájában érdemes elkészíteni őket.

A fekete tea is gyulladáscsökkentő és vírusellenes tulajdonságokkal rendelkezik. A leforrázott teazacskókat közvetlenül a sebeken is lehet alkalmazni. Más teavariációk is kipróbálhatók: citrom, borsmenta, fahéj, gyömbér, kamilla vagy a menta.

Szódabikarbóna: A szódabikarbóna úgy segíthet hamarabb megszabadulni a sebektől, hogy kiszárítja őket.

Olajok: Az olívaolajat, teafaolajat gyakran használják a szájüregi fekélyek gyógyítására. Segíthet a herpeszvírus által okozott hólyagok és sebek gyógyításában. Nagyon jó természetes fertőtlenítőszer.

A leghatásosabbnak mondott szerek a végére jutottak:

Jegelés: A jegelés nagyon hatásos a seb gyulladásának és fájdalmainak enyhítésére. Nagyon fontos, hogy a fagyási sérülések elkerülése érdekében soha ne jegeld direktben a felületet, mindig csomagold be valamilyen textíliába.

Citrom: Szeletelj fel egy citromot, ami remekül szárítja a sebet. Dörzsölgesd vele a kérdéses területet.

Gyömbér: Egy frissen vágott gyömbérszeletet nyomogass a sebre, óvatosan dörzsölheted is, hogy ne sértsd fel azt. Kitűnő gyulladáscsökkentő és vírusölő hatással bír.

Aloe Vera növény: Vegyél otthonra egy cserép Aloe Verat, és amint észreveszed a herpesz első tüneteit, csippents le egy darabot a növényből, és a nedvével kenegesd gyakran a területet. Sok esetben semmi másra nincs szükség. Nagyszerű vírusellenes hatása van.

Jótanácsok, ha kiújult rajtad a herpesz vírus

Ne tapogasd! Érintéssel tovább terjesztheted a vírus terjedését és csak rosszabb lesz. Ne érintsd meg a kezeddel, vagy ha nagyon muszáj, mossál kezet gyakran.

Hanyagold a puszikat, érintéseket! Másoknak is átadhatod a vírust észrevétlenül is, ha már a kezeden van és másokat is megérintesz, vagy esetleg az érintett, gyulladt bőrfelület érintkezik a másik bőrével egy puszinál.

Kezdd el jegelni az érintett területet! Minél hamarabb elkezded kezelni, annál hamarabb gyógyul. Ha legközelebb bizsergő érzésed vana szádon, az ennek a jele lehet, így már akkor kezd el a jegelést

Pihenj sokat! A pihenésnek gyógyító hatása van, regenerálja a testet, a szerveket és a bőrt is.

Erősítsd immunrendszeredet! Immunrendzsered a védekezésed alap pillére, ha minden rendben van vele, a kórokozókkal is gyorsabban, hatékonyabban elbánik és talán elő sem jön a csúnya, herpeszes gyulladás!

Forrás: Egészség Kalauz