Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Hétfőtől kivezetik a járványügyi korlátozásokat

Hétfőtől megszűnik a maszkviselési kötelezettség – ezt a mai Kormányinfón jelenetette be Gulyás Gergely. A kormányinfón az orosz-ukrán háborúról is szó esett. 

A vírushelyzetről a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, a járvány ötödik hulláma a végéhez közleedik. Ezért hétfőtől megszűnik a maszkviselési kötelezettség, és a munkáltató sem írhatja elő a kötelező oltást. Ez alól kivételt jelentenek az egészségügyi és a szociális intézmények, így a tanároknak sem lesz kötelező az oltás. 

Továbbra sem küldünk fegyvert és katonát Ukrajnába 

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy a kormány határozott álláspontja, hogy nem küldünk katonákat, és semmilyen fegyverszállítmányt nem enged át. Komoly az esélye, hogy ezeket a szállítmányokat megsemmisítenék – tette hozzá. A kárpátaljai magyarok biztonsága a legfontosabb- tette hozzá. 

Magyarország minden Ukrajnából érkező menekültnek segítséget ad – jelentette ki a miniszter. Hozzátette, tette eddig 120 ezer ember lépett át a magyar-ukrán határon. Elmondta azt is, hogy a kormány 1,350 milliárd forintos támogatást adott a segélyezésben részt vevő legnagyobb szervezeteknek