Kezdőlap SZEKSZÁRD Szekszárd - Kultúra

Hétvégén egy kiállításnak köszönhetően megszólal a Babits Mihály Emlékház

0:00
/
Hétvégén egy kiállításnak köszönhetően megszólal a Babits Mihály Emlékház

Szabó Klarissza Médea alkotásai talán a két legfontosabb érzékszervünk, a látásunkon és a hallásunkon keresztül szeretne érzelmeket kiváltani. A Múzeumok éjszakája egy rendhagyó kiállítása várja a látogatókat a Babits Mihály Emlékházban.

"Az érzelmeket pozitívan befolyásoló formák kutatásával foglalkozom. Ennek kapcsán huzamos ideje hangzó szobrokat hozok létre azzal a céllal, hogy az alkotást megfigyelő, illetve az alkotással interakcióba kerülő szemlélőben mindenképp pozitív élmény alakuljon. A térben megjelenő, esetleg mozgásban levő formákhoz tehát hanghatások társulnak. Ez a komplex jelenség pedig hatással van a szemlélőre. Vizsgálom, hogy a hangzó formákhoz való közeledés közben milyen érzések keletkeznek." – részletezi a művész.

A Babits Mihály Emlékház kertje egy szép, egyben nagyon intim belső térrel rendelkezik. Ezért remekül illik a kiállításon szereplő alkotások mögött rejlő elképzelésekhez. A megyei múzeum dolgozóinak a célja egy régi, nagy sikerű hagyományt visszahozni – mondja Ódor János Gábor, a Wosinsky Mór Megyei Múzeum igazgatója. Hangos plakát következik.

Plakát: Wosinsky Mór Megyei Múzeum / wmmm.hu