Kerékpáros férfi életét mentették a szekszárdiak. Hősies helytállása elismeréseként dr. Góra Zoltán tű. altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója elismerésben részesítette

Czidor Norbert tűzoltó főtörzsőrmestert és Pozsonyi Balázs Ferenc tűzoltó főtörzsőrmestert,

a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Megyei Műveletirányítási Ügyelet két műveletirányító referensét.


A megyei igazgató gratulált

Dr. Balázs Gábor tű. ezredes, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Wesselényi utcai épületében nyújtotta át Czidor Norbert tűzoltó főtörzsőrmesternek és Pozsonyi Balázs Ferenc tűzoltó főtörzsőrmesternek a hősies helytállásukért kapott elismeréseket.


Életet mentett a jelenlétük

Július 31-én, Szekszárdon egy idős kerékpáros – vélhetően epilepsziás roham következtében – biciklijével a tevékenységirányító központ előtti fának ütközött és erősen vérzett. A központban szolgálatot ellátó két tűzoltó haladéktalanul az épület elé sietett, felmérték a sérült állapotát és szakszerű ellátásban részesítették. Stabil oldalfekvésbe helyezték a görcsrohammal küzdő férfit, gondoskodtak arról, hogy ne szerezhessen további sérüléseket, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak.