Kezdőlap SZEKSZÁRD Szekszárd - Közélet

Húsz szekszárdihoz csönget hamarosan a KSH

Ötezer forint értékben kap ajándékutalványt az a húsz szekszárdi, aki sikeresen válaszol a KSH kérdéseire. A Központi Statisztikai Hivatal a felnőttek kompetenciáit vizsgálja június 29. és szeptember 29. között. A felmérés olyan alapvető készségeket vizsgál, mint a az olvasási és a számolási készség, valamint az adaptív problémamegoldás digitális környezetben.

A próbamérés során összesen 1500 véletlenszerűen kiválasztott, magyarországi lakcímmel rendelkező 16 és 65 év közötti lakos alkalmasságát vizsgálják. A részvétel természetesen önkéntes.

A felmérését Statek Kft. kérdezőbiztosai végzik fényképes igazolvánnyal az aktuális járványügyi szabályozásra odafigyelve.

Legyen Ön is milliomos? Majdnem.

A felmérés egy háttérkérdőívből és a készségek mérését célzó feladatokból áll. A megkérdezettek munkakörükkel, munkahelyi környezetükkel, valamint a munkájuk során alkalmazott készségeikkel kapcsolatban is kapnak kérdéseket. A biztosok kíváncsiak még az interjúalanyok életkorára, végzettségére és munkakörére. Az adatokat viszont anoním módon tárolják, illetve kezelik.

Illusztráció: unsplash.com