Az Új Látás művésztelep harmadik alkalommal zajlik majd. „A helyi identitás és kohézió erősítése Tolna megye 8 településének irodalmi, képzőművészeti és zenei hagyományainak visszatanításával” című projekt keretében rendezik.

Hagyományteremtés idilli környezetben

A Kölesden működő Látásmozgalom szellemi utódaként, hagyományteremtő céllal szerveződik, és évről-évre fejlődik tovább.
Idén Medina lesz az Új Látás művésztelep házigazdája. A település egyedi hangulata, a környék szellemi öröksége, a természet, és a Malom Vendégház adottságai biztosítják az inspirációt az egy hetes közös alkotáshoz.

Sodrásban…

Sodrásban hívószóval kértek fel közös munkára tolna megyei kötődésű, professzionális, és még egyetemi tanulmányukat folytató művészeket. Sodrásban az időben és a térben, a történelemben és az egyéni sorsunkban, sodor az alkotás, sodor a festés, sodor a víz és aztán tovább az élet. 

Akár vizitúra is inspirálhat

A művészeknek az alkotómunka mellett lehetőségük nyílik különleges kirándulásokra, vizitúrára. Esténként beszélgetések és prezentációk keretében ismerhetik meg egymás művészeti törekvését. 

A művésztelep végén, augusztus 14-én, 17 órától, a Medinai Malom Vendégház belső tere ad otthont a hét során született alkotásokból nyíló zárókiállításnak.

A 2021-es művésztelepen résztvevő alkotók: Bereczki Kata, Gáspár Gyula, Jánosi Kata, Kiss Gábor Dániel, Könyv Kata, Lengl Orsolya, Lenkes Ildikó, Orsós Bence, Zirczi Judit.