5000 fő alatti,  magyarországi települések pályázhatnak.  A Digitális Jólét Program keretein belül működő Civitas Sapiens Tudásközpont 2021. július 16-tól várja a pályázatokat az Év Digitális Faluja díjra.
 
Az elismerésnek köszönhetően széles körben válnak megismerhetővé a már létező hazai digitális jó gyakorlatok, elősegítve ezzel a települések közötti együttműködések kialakulását, a helyi közösségek erősödését és a térségszintű fejlesztések elterjedését. 

Pályázati feltételek

Az Év Digitális Faluja címre az idei esztendőtől a digitális innovációkat alkalmazó – 5000 fő alatti – magyarországi települések pályázhatnak.

Kategóriák

  • innovatív települési környezet
  • fenntartható épített és természeti környezet
  • innovatív társadalmi és közösségi jólét
  • innovatív gazdasági ökoszisztéma

Fontos az alkalmazhatóság

A díj a pályázó településen bevezetett és alkalmazott okos város, okos falu módszerek és technológiák alapján nyerhető el. A pályázat bírálata során vizsgálják a bevezetett technológiákra vonatkozó komplexitást, az integráció mélységét, valamint a társadalmi közösségfejlesztő erejét is. Fontos tényező, hogy a település smart fejlesztése(i) a településszerkezeti adottságokat figyelembe véve, társadalmi – környezeti – gazdasági hasznosulást eredményezően valósuljanak meg. Mindezek megléte mellett nélkülözhetetlenek a felkészült szakértők, hiszen ők rendelkeznek azokkal az elméleti és gyakorlati ismeretekkel, illetve kompetenciákkal, amelyek elengedhetetlenek az egymással integritásban álló okos város, okos falu fejlesztések megvalósulásához.
 

A pályázatok benyújtásának határideje: 2021. augusztus 20.

 
A bírálatot egy független szakmai zsűri végzi, az eredmény kihirdetésére és az ünnepélyes díjátadóra 2021. szeptember 21-22-én a Civitas Sapiens Okos Város Konferencia + V4 Summit eseményen kerül sor.

Bíznak a Tolna megyeiek pályázási kedvében is.