Szombaton egy napra minden a testi-lelki-szellemi egészségünkért fog munkálkodni. Legalábbis a Mentálhigiénés Műhely és az Egészségfejlesztési Iroda Szekszárd (EFI) programjain. EGÉSZ-SÉG BÖRZÉT rendeznek ugyanis november 13.án a Babits Mihály Kulturális Központban. 

A rendezvényen számos programmal várják az érdeklődőket

Előadást tart 10:30-tól Dr. Simonné Dr. Gábriel Orsolya adjunktus a családban előforduló demenciáról. Ezt követi az Iránytű a feltöltődéshez című előadás, amelyet Szűcs Janka EFI egészségfejlesztő, rekreációszervező és Vajdáné Éberhardt Anett gyógytornász tartanak, de lesz még itt szó a stresszkezelésről, illetve a fogyásról is.

Az látogatók ingyenes szűréseken is részt vehetnek

A programon különböző mérésekkel és szűrésekkel várják a kíváncsi résztvevőket, például vérnyomás, cukorszint, vér oxigénmérés, életmódtanácsadás, vitamin és ásványi anyag ellátottság. A helyszínen konzultációra és lelki oldásra is lesz lehetőség.

Mozgásra is számítani lehet

A rendezvény szervezői a test átmozgatására is gondoltak. Az 50+ korosztálynak, illetve a túlsúlyos érdeklődőknek a zumbát ajánlják, de lesz Body Dance és könnyű jóga is.

 

Kép: szekszardagora.hu